Vanredno stanje u Gazi zbog poplava

U pojasu Gaze oko 100.000 Palestinaca i dalje nema krov nad glavom, tri mjeseca nakon što je prekidom vatre okončan krvavi 50-dnevni sukob između Izraela i militanata Hamasa, a izgradnja novih kuća još nije ni počela
0 komentar(a)
Ažurirano: 28.11.2014. 07:44h

Agencija UN za palestinske izbjeglice (UNRWA) proglasila je vanredno stanje u Gazi zbog poplava koje su taj grad zahvatile nakon dva dana obilnih kiša.

"Stotine stanovnika poplavljenih područja u sjevernom dijelu Gaze, naselju Šeik Radvan, evakuisano je iz svojih domova", navodi se u saopštenju, a prenijela je agencija AFP.

U pojasu Gaze oko 100.000 Palestinaca i dalje nema krov nad glavom, tri mjeseca nakon što je prekidom vatre okončan krvavi 50-dnevni sukob između Izraela i militanata Hamasa, a izgradnja novih kuća još nije ni počela.

U poplavama koje su zahvatile Gazu dosad nije bilo žrtava, ali je situacija teška, pa je UNRWA počela da isporučuje gorivo opštinama, medicinskim ustanovama i postrojenjima za snabdjevanje vodom.

Zvaničnik te agencije Robert Tarner je izjavio da je UNRWA "veoma zabrinuta zbog tako obilnih padavina ovako rano tokom sezone, a posebno imajući u vidu dosad nezabilježenu štetu i razaranja" do kojih je došlo tokom nedavnog konflikta

Galerija

Bonus video: