Kako je japanska "crna udovica" tražila bogate muškarce

Kakehi je u proteklih 20 godina bila u vezi sa više od 10 muškaraca, od kojih su šestorica preminula
51 pregleda 0 komentar(a)
Čisako Kakehi, Foto: Beta-AP
Čisako Kakehi, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 21.11.2014. 11:17h

Takozvana japanska "crna udovica'' Čisako Kakehi, osumnjičena za ubistvo svojih muževa i partnera, krenula je u potragu za novim neoženjenim dobrostojećim starijim muškarcem čim je njen četvrti muž preminuo od trovanja cijanidom, piše danas japanska štampa.

Čisako Kakehi (67) koja je uhapšena ove sedmice zbog sumnje da je ubila svog 75-godišnjeg supruga, dobila je u proteklih deset godina preko milijardu jena (8,5 miliona dolara) na ime premija životnog osiguranja i drugih isplata zbog smrti supružnika i ljubavnika, prenosi AFP izvještaje japanskih medija.

Kakehi je u proteklih 20 godina bila u vezi sa više od 10 muškaraca, od kojih su šestorica preminula.

Najveći broj partnera pronašla je preko agencija za sklapanje brakova, gdje je tragala za muškarcima koji posjeduju imovinu, a nemaju potomaka.

Ubrzo nakon smrti njenog četvrtog i posljednjeg muža, Isaija Kakehija, u decembru 2013, ona je krenula u potragu za novim partnerom.

Istražni organi su naveli da je Čisako Kakehi tragala za starijim muškarcem koji živi sam i koji je, po mogućstvu, bolestan.

Kakehi, koju su mediji prozvali "crna udovica"' zbog toga što ženka tog pauka jede mužjake nakon parenja, tvrdi da je imala više veza jer želi da postigne duševni mir.

"Želim da vodim miran život u ovim godinama, oslanjajući se na poštenog čovjeka i bez potrebe da brinem o novcu'', izjavila je ona prošlog mjeseca privatnoj mreži NTV.

Kakehi je od supružnika naslijedila stotine miliona jena u nekretninama, štednim ulozima i od premija životnog osiguranja, kao i imovinu nevjenčanih partnera, koji su potpisali izjavu da žele da joj ostave sav novac. Ona je takve dokumente nazvala "minimalnim načinom da joj pokažu svoju iskrenost''.

Kakehi je, međutim, imala dugove od 10 miliona jena neposredno prije udaje, u novembru 2013, za četvrtog muža, koji je preminuo poslije mjesec dana braka.

Taj brak je nije spriječio da traži novog muškarca jer je odmah po udaji zakazala susret sa starijim čovjekom.

U vrijeme smrti muža, već je bila u vezi s nekoliko muškaraca. Takođe, bila je registrovana na lažna imena u više agencija za sklapanje brakova u zapadnom Japanu.

Istraga protiv nje je otvorena pošto je autopsija otkrila da je njen muž imao cijanid u krvi.

Policija je prilikom pretrage njenog doma u Kjotou u četvrtak našla tragove cijanida u smeću.

Prvi muž "crne udovice" preminuo je 1994, u 54. godini života, mada zasad nema naznaka da je ona odgovorna za njegovu smrt.

Drugi suprug joj je umro 2006. godine od moždanog udara u 69. godini, a treći 2008. u 75. godini.

Njen naredni partner, za koga se vjeruje da je bolovao od raka, preminuo je 2009, a vjerenik joj je poginuo 2012. u saobraćajnoj nesreći.

Kakehi poriče da je odgovorna za bilo koji od ovih smrtnih slučajeva.

Bonus video: