Japan: U kući "crne udovice" nađen cijanid

Kakehi je uhapšena pošto je potvrđeno da je njen muž, s kojim je bila u braku mjesec dana, 2013. umro od trovanja cijanidom
51 pregleda 0 komentar(a)
Čisako Kakehi, Foto: Beta-AP
Čisako Kakehi, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 20.11.2014. 11:44h

Japanska policija uhapsila je 67-godišnju Čisako Kakehi pod sumnjom da je otrovala bivšeg muža, jednog od deset bivših partnera od kojih je nekoliko umrlo pod sumnjivim okolnostima.

Mediji u Japanu prozvali su je "crna udovica"

Kakehi je uhapšena pošto je potvrđeno da je njen muž, s kojim je bila u braku mjesec dana, 2013. umro od trovanja cijanidom, a policija je pronašla cijanid u njenoj kući.

Kakehi je u posljednje dvije decenije stekla ukupno 800 miliona jena (6,8 miliona dolara) od osiguranja i imovine koju je nasleđivala nakon smrti svojih sedam partnera, uključujući i posljednjeg muža, prenosi AFP.

Sumnju je pobudila još smrt četvrtog Kakehinog muža, decembra prošle godine, ali ona je sve poricala, ističući da "nije toliko glupa da ubije muža pa da je uhapse".

Kakehijeva, je po navodima počela da truje svoje partnere 1994, kada je u 54. godini preminuo njen prvi muž.

Osumnjičena je negirala odgovornost za smrt muža.

Kakehi se udavala četiri puta, a nekoliko njenih partnera je umrlo na početku veze ili samo par godina kasnije.

U izvještajima medija se navodi da je motiv ubistva bio novac.

Prije dvije godine na smrt vješanjem je osuđena Kanae Kidžima, zbog ubistva tri muškarca, starih 41, 53 i 80 godina, koje je upoznala preko Interneta, na sajtu za upoznavanje.

Barska hostesa Mijuki Ueta trenutno čeka presudu Vrhovnog suda povodom njene žalbe na smrtnu kaznu, koja joj je izrečena zbog ubistva dvojice muškaraca.

Bonus video: