Džihadisti pogubili 200 ljudi u Iraku, među njima i djecu

Sve žrtve, među kojima je bilo žena i djece, članovi sunitskog plemena Albu Nimr, ubijene su u protekla tri dana
1 komentar(a)
Džihadisti, Islamisti, ISIL, Foto: Reuters
Džihadisti, Islamisti, ISIL, Foto: Reuters
Ažurirano: 02.11.2014. 14:58h

Ekstremisti iz organizacije Islamska država pogubili su u iračkoj provinciji Anbar tokom proteka tri dana 200 pripadnika jednog sunitskog plemena, među kojima je bilo žena i djece, saopštili su danas irački zvaničnici i vodje sunitskih plemena.

Načelnik lokalne policije Šaban al-Obaidi je izjavio za agenciju AFP da su džihadisti pogubili više od 200 ljudi, dok je zamjenik čelnika saveta provincije Anbar, Faleh al-Esavi, naveo da je žrtava bilo 258.

Sve žrtve, među kojima je bilo žena i djece, članovi sunitskog plemena Albu Nimr, ubijene su u protekla tri dana, rekao je Esavi.

"Militanti iz IS su izdvojili i ubili svakog kome je na ličnoj karti stajalo prezime Nimravi", naveo je Esavi, dodajući da je to prezime koje nose svi članovi plemena Albu Nimr, koji se bore protiv džihadista.

Samo u jednom selu provincije Anbar, Ras al-Ma, džihadisti su ubili 40 muškaraca, šest žena i četvoro djece, tako što su ih poređali, a onda jednog po jednog ubijali iz vatrenog oružja metkom u glavu, rekao je vođa plemena Šeik Naim al-Gaud.

Te tvrdnje je potvrdio jedan zvaničnik kancelarije guvernerija provincije Anbar, koji je želio da ostane anoniman pošto nije ovlašćen da javno iznosi detalje.

Bonus video: