Novi "nepozvani gost" u Bijeloj kući

Na video snimku mogu se vidjeti agenti Tajne službe koji opkoljavaju uljeza na travnjaku na sjevernoj strani Bijele kuće
2 komentar(a)
Bijela kuća, Foto: Reuters
Bijela kuća, Foto: Reuters
Ažurirano: 23.10.2014. 05:42h

Jedan muškarac preskočio je ogradu Bijele kuće, ali je uhvaćen pošto su na njega krenuli agenti sa službenim psima, saopštio je portparol Tajne službe.

Na video snimku mogu se vidjeti agenti Tajne službe koji opkoljavaju uljeza na travnjaku na sjevernoj strani Bijele kuće, koji je potom zatvoren, prenio je Rojters.

Početkom oktobra, direktorka američke Tajne službe Džulija Pirson podnijela je ostavku, poslije niza propusta elitnog ogranka za bezbjednost predsjednika.

Ostavku je podnijela pod pritiskom predstavničkog doma Kongresa gdje je satima odgovarala na pitanja o nagomilanim propustima u obezbjeđenju predsjednika Baraka Obame. Neposredni povod za pozivanje direktorke na odgovornost bio je incident koji se dogodio 19. septembra kada je američki ratni veteran Omar Gonzales upao u Bijelu kuću noseći u ruci nož, a svega dan kasnije uhapšen je još jedan "nepozvani gost".

Bonus video: