Erdogan doputovao u Avganistan

Turska, koja ima bliske vjerske, istorijske i kulturne veze sa Avganistanom, naročito sa uzbečkom zajednicom, odbijala je da učestvuje u borbenoj misiji u toj zemlji, ali sada pruža doprinos u obezbjeđivanju sigurnosti, obuci i obnovi te zemlje
0 komentar(a)
Redžep Tajip Erdogan i Ašraf Gani, Foto: Reuters
Redžep Tajip Erdogan i Ašraf Gani, Foto: Reuters
Ažurirano: 18.10.2014. 18:09h

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan doputovao je danas u jednodnevnu posjetu Avganistan tokom koje se sastao sa predsjednikom Ašrafom Ganijem, prvim potpredsjednikom Abdulom Rašidom Dostupm i njegovim političkim protivnikom Abdulahom Abdulahom, rekao je jedan turski zvaničnik.

Erdogan će takođe obići i 390 turskih vojnika stacioniranih u Avganistanu. Turska, koja ima bliske vjerske, istorijske i kulturne veze sa Avganistanom, naročito sa uzbečkom zajednicom, odbijala je da učestvuje u borbenoj misiji u toj zemlji, ali sada pruža doprinos u obezbjeđivanju sigurnosti, obuci i obnovi te zemlje.

Gani je stupio na dužnost predsjednika krajem septembra nakon izbora koji su doveli do višemjesečnog političkog zastoja što je prijetilo da gurne Avganistan na ivicu građanskog rata.

Bonus video: