Pakistan: Šest mrtvih, 22 ranjenih

U ekploziji bombe na autobuskoj stanici na sjeveroistoku Pakistana u gradu Kohatu poginulo je šest, a povređeno 17 osoba, saopštila je policija
0 komentar(a)
Pakistan, Foto: Reuters
Pakistan, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.10.2014. 17:43h

U dvije odvojene eksplozije bombi u Pakistanu danas je poginulo šest, a povređeno 22 osoba, saopštila je pakistanska policija.

U ekploziji bombe na autobuskoj stanici na sjeveroistoku Pakistana u gradu Kohatu poginulo je šest, a povređeno 17 osoba, saopštila je policija.

Bomba sa daljinskim upravljačem eksplodirala je u trenutku dok je prilazio autobus na stanicu gdje se nalazilo na stotine ljudi koji su čekali da krenu u različitim pravcima da bi proslavili muslimanski praznik Kurban bajram, prenio je AP.

Za sada niko nije preuzeo odgovornost za napad, ali su u Kohatu u posljednjih nekoliko godina uglavnom aktivni sunitski muslimani. Kohat se nalazi oko 50 kilometara jugozapadno od Peševara. Takođe danas, došlo je do eksplozije bombe u blizini stočne pijace na jugoazapdu zemlje u Kveti, kada je povrijeđeno pet osoba, saopštila je policija. Za sada niko nije preuzeo odgovornost ni za ovaj napad, mada su u toj provinciji aktivne manje sepratističke grupe. Kveta je glavni grad jugoistočne provincije Balučistan.

Bonus video: