Haos na aerodromu u Čikagu: Podmetnuo požar u kontroli leta, pa se povrijedio nožem

FBI otkriva da je požar podmetnuo Brajan Hauard (36), a svoju namjeru iznio je u privatnoj poruci rođaku na Fejsbuku, koju je poslao prije nego što je krenuo u svoj pohod na zgradu
1 komentar(a)
Aerodrom, Čikago, Foto: Beta-AP
Aerodrom, Čikago, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 27.09.2014. 14:03h

Jedan od zaposlenih u čikaškoj zgradi kontrole leta podmetnuo je požar usljed kojeg je došlo do otkazivanja više od 1700 letova na dva glavna aerodroma, te preusmjeravanja letova širom SAD.

FBI otkriva da je požar podmetnuo Brajan Hauard (36), a svoju namjeru iznio je u privatnoj poruci rođaku na Fejsbuku, koju je poslao prije nego što je krenuo u svoj pohod na zgradu.

"Dobro se pogledaj u ogledalo, kao što sam ja to učinio. Zbog toga ću zapaliti kontrolu leta i oduzeti sebi život", napisao je.

Policija je izvijestila da je požar u zgradi u Aurori, u blizini Čicaga, postavio čovjek koji se naknadno povrijedio nožem. Pritom navodno nije bilo nikakvih naznaka da je u pitanju teroristički čin, a vatra je brzo ugašena.

Letovi su nakon četvoročasovnog prekida nastavljeni na međunarodnom aerodromu "O'Hare", ali je došlo do takozvanog "uskog grla" u cijelom sistemu avionskog saobraćaja.

Prevoznici vjeruju da će zakrčenje trajati cijelog vikenda, odnosno da će se promet normalizovati tek za nekoliko dana.

Kontrola leta prebačena je u druge centre u regionu poput Mineapolisa, Indijanapolisa i Klivlenda.

Osumnjičeni muškarac godinama je zaposlen u firmi "Harris Corp", koja pruža opremu i tehničku podršku objektima Savezne uprave za avio-promet (FAA) u Čikagu i drugim gradovima.

Uhapšeni 36-godišnjak preživjeće povrede koje je sam sebi nanio prije nego što su ga vatrogasci zatekli u podrumu zgrade, javljeno je iz bolnice.

Bonus video: