Odloženo suđenje Mubaraku za smrt demonstranata

Mubarak, koji je vladao Egiptom tri decenije, je optužen zajedno sa još sedam šefova bezbjednosti za ubistvo na stotine demonstranata tokom 18-dnevnih protesta
0 komentar(a)
Mubarak je uveden na nosilima, Foto: Reuters
Mubarak je uveden na nosilima, Foto: Reuters
Ažurirano: 27.09.2014. 09:58h

Sud u Egiptu odložio je za 29. novembar izricanje presude bivšem predsjedniku Hosniju Mubaraku na ponovljenom suđenju za ubistvo demonstranata tokom protesta održanih 2011. godine, kojima je okončana njegova 30-godišnja vladavina.

Sudija je kazao da on i tužilaštvo nisu završili proučavanje svih dokaza u slučaju, koji je predstavljen na 160.000 strana, naveo je Rojters.

Mubarak, koji je vladao Egiptom tri decenije, je optužen zajedno sa još sedam šefova bezbjednosti za ubistvo na stotine demonstranata tokom 18-dnevnih protesta.

Bivši predsjednik (86) dovezen je helikopterom u sudnicu policijske akademije u predgrađu Kaira nakon što su ga na nosilima iznijeli iz vojne bolnice u egipatskoj prijestonici, navodi AFP.

Mubarak je već proglašen krivim i izrečena mu je doživotna kazna zatvora, ali je apelacioni sud ukinuo presudu iz tehničkih razloga.

Policija je ranije danas postavila barikade oko sudskog kompleksa, ispred koga se okupilo nekoliko desetina demonstranata da bi izrazilo podršku svrgnutom predsjedniku.

Bonus video: