Indijski premijer: Dodajte prirodni voćni sok u "pepsi"

Modijeva vlada je u avgustu pozvala Pepsiko da smanji nivo šećera u bezalkoholnim pićima
0 komentar(a)
Narendra Modi, Foto: Reuters
Narendra Modi, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.09.2014. 15:24h

Indijski premijer Narendra Modi pozvao je danas američku kompaniju Pepsiko (PepsiCo) i druge proizvođače bezalkoholnih pića da razmisle o dodavanju voćnog soka u njihove proizvode kako bi podstakli prihode indijskih poljoprivrednika.

"Pijemo pepsi i kolu, ali i druga slična pića koja su dostupna na tržištu, uz obrt od više milijardi rupija. Iz tog razloga sam pozvao ove kompanije da razmotre dodavanje pet procenata prirodnog voćnog soka u njihova pića", rekao je Modi na inauguraciji jednog industrijskog parka u indijskom gradu Tumkur, a prenosi agencija Frans pres.

Takav potez bi, prema njegovim riječima, pomogao milionima indijskih poljoprivrednika, od kojih mnogih imaju poteškoće u ostvarivanju zarade.

Modijeva vlada je u avgustu pozvala Pepsiko da smanji nivo šećera u bezalkoholnim pićima, dok su kompanije Koka-Kola, Pepsiko, Dr. Peper snepl juče obećale u SAD da će raditi na smanjenju udjela kalorija u zasladjenim pićima od 20 odsto do 2025. godine, u sklopu kampanje borbe protiv gojaznosti.

Bonus video: