Lagos: U ruševinama crkve 115 mrtvih

Portparolka južnoafričke vlade Pumla Vilijamson je izjavila da su nove podatke o stradalima obezbijedili južnoafrički zvaničnici u Nigeriji
1 komentar(a)
Nigerija, Foto: Beta-AP
Nigerija, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 22.09.2014. 15:38h

Vlasti Južne Afrike saopštile su danas da je ukupno 115 ljudi, uključujući 84 državljana te zemlje, poginulo kad se srušio veliki crkveni kompleks u Nigeriji.

Do nesreće je došlo prije 10 dana u oblasti grada Lagos, glavnog ekonomskog centra Nigerije, podsjeća AP.

Portparolka južnoafričke vlade Pumla Vilijamson je izjavila da su nove podatke o stradalima obezbijedili južnoafrički zvaničnici u Nigeriji.

U Južnu Afriku su danas inače avionom prebačeni povrijeđeni građani te zemlje. Portparol nigerijske agencije za vanredne situacije Ibrahim Farinloje rekao je da ne može da potvrdi navode o tolikom broju žrtava. On je prošle sedmice saopštio da je 86 ljudi poginulo u nesreći. Nesreća se dogodila u petak u okviru kompleksa "Crkve svih naroda". Zgrada je služila i kao tržni centar, a primala je i vjernike iz cijelog svijeta koji dolaze da slušaju propovjedi evangelističkog sveštenika T.B.Žošue, između ostalog i zbog njegovih, kako se tvrdi, isceliteljskih moći.

Bonus video: