Izrael i Palestinci u srijedu nastavljaju razgovore

Indirektnim razgovorima prethodiće razgovori u ponedjeljak između palestinskog predsjednika Mahmuda Abasa i predstavnika Hamasa
0 komentar(a)
Gaza, Izrael, Palestina, Foto: Reuters
Gaza, Izrael, Palestina, Foto: Reuters
Ažurirano: 21.09.2014. 06:30h

Indirektni razgovori izraelske i palestinske delegacije o prekidu vatre u oblasti pojasa Gaze biće nastavljeni u srijedu, 24. septembra u Kairu, rekli su sinoć predstavnici Palestinaca i Egipta, prenio je AFP.

Obje strane su se 26. avgusta saglasile o prekidu vatre kojim je okončan 50-dnevni sukob u enklavi, kao i o nastavku pregovora da u roku od mjesec dana razgovaraju o neriješenim pitanjima.

Među tim pitanjima su izgradnja morske luke i obnavljanje aerodroma, kao i razmjena palestinskih zatvorenika za ostatak izraelskih vojnika, navodi francuska agencija.

"Egipat je pozvao palestinsku i izraelsku delegaciju da nastave razgovore u Kairu 24. septembra", rekao je neimenovani palestinski zvaničnik.

Indirektnim razgovorima između Izraela i svih palestinskih grupa prethodiće razgovori u ponedjeljak između palestinskog predsjednika Mahmuda Abasa i predstavnika Hamasa.

Bonus video: