Izrael bombardovao dva solitera u Gazi, 25 povrijeđenih

Zgrade su prije napada evakuisane, ali uprkos tome, kako su naveli zdravstveni zvaničnici Gaze, u napadu na italijanski kompleks ranjeno je 25 ljudi
0 komentar(a)
Gaza, Izrael, Palestina, Foto: Reuters
Gaza, Izrael, Palestina, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.08.2014. 07:05h

Izrael je danas, u sedmoj nedjelji ofanzive na pojas Gaze, bombardovao dva solitera u Gazi, s brojnim stanovima i prodavnicima, prilikom čega je povrijeđeno 25 ljudi, saopštila je policija Gaze.

Policija je navela da je 15-spratna kula Baša, sa stanovima i kancelarijama, sravnjena sa zemljom. Druga zgrada, italijanski kompleks sa 72 stana i 60 prodavnica, teško je oštećena.

Zgrade su prije napada evakuisane, ali uprkos tome, kako su naveli zdravstveni zvaničnici Gaze, u napadu na italijanski kompleks ranjeno je 25 ljudi.

Izrael navodi da gađa lokacije pozvezane s ekstremistima, ali u tom kontekstu nije spominjao ova dva solitera. Izrael optužuje radikalni pokret Hamas, koji upravlja pojasom Gaze, da često gađa Izrael s civilnih lokacija.

Ovo je drugi put od posljednjeg vikenda da su gađani i srušeni soliteri u Gazi, u očiglednom pokussaju, kako ocjenjuje agencija AP, da se poveća pritisak na Hamas.

Bonus video: