Tri ribara nestala u blizini meksičke obale, "Meri" bjesni i dalje

Marinci su u potrazi za nestalim ribarima koji su isplovili ka Tio Čori sa još četvoricom i njihov brod je potonuo u velikim talasima uragana
0 komentar(a)
talasi, more, Foto: Shutterstock.com
talasi, more, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 25.08.2014. 11:38h

Tri ribara se vode kao nestali kod meksičke obale, pošto je njihov brod potonuo u velikim talasima uragana "Meri" koji bjesni nad Pacifikom.

"Nažalost, imamo tri nestala ribara", potvrdio je Venkeslao Petit direktor Agencije civilne zaštite u turističkom centru Los Kabos na krajnjem jugu poluostrva Donja Kalifornija gde je proglašeno vanredno stanje.

Marinci su u potrazi za nestalim ribarima koji su isplovili ka Tio Čori sa još četvoricom i njihov brod je potonuo u velikim talasima uragana, prenijela je agencija AFP.

Uragan "Meri" mogao bi da donese udare vjetra od 240 kilometara na sat i velike talase meksičkoj obali, upozoravaju u najnovijem biltenu prognozeri američkog Nacionalnog centra za uragane sa sjedištem u Majamiji mada su najavili promjene u intenzitetu tokom prošle noći po lokalnom vremenu i trend oštrog slabljenja intenziteta tokom dana.

"Meri" je sada udaljen 765 kilometara južno-jugozapadno od meksičkog dela poluostrva Donja Kalifornija i kreće se zapadno-sjeverozapadno, navodi AFP.

Bonus video: