U izraelskom napadu ubijen finansijski zvaničnik Hamasa

Od početka sukoba 8. jula poginulo je više od 2.100 Palestinaca, među njima skoro 500 djece. Na izraelskoj strani poginulo je 68 ljudi, uključujući jedno dijete i troje civila
71 pregleda 7 komentar(a)
Gaza, Hamas, Izrael, Foto: Reuters
Gaza, Hamas, Izrael, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.08.2014. 17:25h

Izrael je danas saopštio da je ubijen najviši finansijski zvaničnik Hamasa u vazdušnom udaru na pojas Gaze, u nastavku politike ciljanih ubistava u sukobu sa tom islamističkom organizacijom.

Muhamed al-Gul imao je važnu ulogu u transferu fondova za izgradnju "terorističke infrastrukture u Gazi, kao što su tuneli i bio je ključna meta", rekao je izraelski vojni portparol major Arije Šalikar.

U udaru je ciljano vozilo u kome se Gul nalazio, saopštila je armija, a palestinski ljekari u Gazi su potvrdili njegovu pogibiju.

U četvrtak je izraelska vojska ubila u vazdušnom udaru na jug Gaze trojicu visokih komandira vojnog krila Hamasa, Brigada Izadin al-Kasam, nakon što je prethodno pokušala da ubije vođu tog krila Muhameda Deifa. U pokušaju ubistva Deifa, sravnjena je sa zemljom zgrada od šest spratova i ubijena njegova supruga i dvoje djece.

Danas je u vazdušnim napadima ubijeno najmanje 14 ljudi u Gazi, uključujući šestoro djece.

Od početka sukoba 8. jula poginulo je više od 2.100 Palestinaca, među njima skoro 500 djece. Na izraelskoj strani poginulo je 68 ljudi, uključujući jedno dijete i troje civila.

Bonus video: