Netanjahu naredio pregovaračima da se vrate iz Kaira

"Oni krše prekid vatre. Oni krše premisu pregovora," rekao je anonimni zvaničnik koji nema ovlašćenje da govori novinarima
1 komentar(a)
Benjamin Netanjahu, Foto: Reuters
Benjamin Netanjahu, Foto: Reuters
Ažurirano: 19.08.2014. 19:25h

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu naredio je danas delegaciji na pregovorima o primirju da se vrati iz Kaira nakon prekogranične raketne vatre iz pojasa Gaze.

Taj potez Izraela, uz ponovno izbijanje nasilja, doveo je u opasnost napore Egipta da posreduju uspostavljanju dužeg primirja. Pomenuti zvaničnik rekao je da su indrektni pregovori s Hamasom bili zasnovani na premisi da neće biti nasilja.

"Oni krše prekid vatre. Oni krše premisu pregovora," rekao je anonimni zvaničnik koji nema ovlašćenje da govori novinarima, kako je prenio AFP.

Egipat je bio domaćin pregovorima koji su imali za cilj da se okonča sukob koji traje više od mjesec dana. Privremeni petodnevni prekid vatre sinoć je produžen za 24 sata i ističe u ponoć.

Palestinski ekstremisti ispalili su navodno baražnu vatru u dva navrata na Izrael nekoliko sati prije isteka tog prekida vatre, što je izazvalo izraelske osvetničke vazdušne udare.

Bonus video: