Protest i neredi zbog ubistva nenaoružanog 18-godišnjaka

Na Majkla Brauna (18) policajac je ispalio više hitaca poslije svađe koja je izbila između njih dvojice i još jedne osobe.
0 komentar(a)
Ažurirano: 11.08.2014. 09:47h

Više hiljada ljudi okupilo se na bdenju povodom smrti nenaoružanog Afroamerikanca koga je u subotu ubio policajac u Fergusonu, u američkoj državi Misuri.

Na Majkla Brauna (18) policajac je ispalio više hitaca poslije svađe koja je izbila između njih dvojice i još jedne osobe. Građani su se okupli na protestu zbog ubistva mladića, koje su osudili aktivisti za zaštitu ljudskih prava.

"Bijesni smo zbog toga što je policija ubila još jednog mladog Afroamerikanca", rekao je Džon Gaskin, iz jedne od najvechih organizacija za zaštitu ljudskih prava u SAD - NAACP, podsjetivši na slučaj ubistva 17-godišnjeg Trejvona Martina prije godinu dana u Majamiju.

Među okupljenima je bilo i onih koji su lomili izloge i krali robu iz prodavnica u predgrađu Fergusona. Iz prodavnica iz iznosili sve što su mogli da pronađu, od toalet papira do alkoholnih pića, a očevici su rekli da su razbijani automobili i stakla na obližnjim zgradama.

Galerija

Bonus video: