Srušio se avion na Tajvanu, 51 žrtva

Prema navodima agencije CNA, do nesreće je došlo na jednom od ostrva arhipelaga Pengu
74 pregleda 6 komentar(a)
avion, Foto: Shutterstock
avion, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 23.07.2014. 16:11h

Avion tajvanske aviokompanije “Transasia airlines” srušio se danas prilikom prinudnog slijetanja po olujnom vremenu na aerodrom u arhipelagu Pengu, a strahuje se da je u nesreći poginula 51 osoba, objavila je tajvanska agencija CNA.

U avionu koji je pao prilikom drugog pokušaja prinudnog slijetanja u gradu Magongu, na zapadu Tajvana, bilo je 54 putnika i četiri člana posade. Avion je saobraćao na domaćoj liniji, iz Tajpeja za Pengu.

Uzrok nesreće još nije poznat, ali Tajvan je danas pogodio tajfun Matmo, praćen obilnom kišom i jakim vjetrom, zbog kojeg su zatvorene mnoge škole i druge ustanove.

“Strahuje se da je poginula 51 osoba, dok je sedam povrijeđeno”, rekao je novinarima direktor tajvanske Uprave civilne avijacije Šen Či.

Šef vatrogasne službe Pengua izjavio je, međutim, da je u udesu život izgubilo 45 ljudi, dok je Civilna avijacija navela da je stradalo 47 ljudi, prenio je Rojters.

“Ne mjestu nesreće je haos”, rekao je Džin Šen, direktor civilne avijacije. “Vatrogasci gase požar. Veoma brzo će biti potvrđen tačan broj žrtava.”

“Transejža erlajns” je kompanija sa sjedištem na Tajvanu, koja raspolaže flotom od 23 aviona, koji pretežno saobraćaju na domaćim linijama, ali lete i za Japan, Tajland, Kambodžu i druge destinacije u Aziji.

Bonus video: