Priznali da su mladog Palestinca spalili živog

Ubistvo Abu Kdeira je rasplamsalo sukobe u istočnom dijelu Jerusalima, u kojima je povrijeđeno na desetine Palestinaca
102 pregleda 8 komentar(a)
Mohammed Abu Khdeir, Foto: Beta/AP
Mohammed Abu Khdeir, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 14.07.2014. 18:23h

Tri Izraelca se suočavaju sa optužbama za otmicu i ubistvo Palestinca u znak osvete zbog ubistva tri izraelska tinejdžera u pojasu Gaze.

U saopštenju je policija navela da su sva tri Izraelca, uhapšena prošle sedmice, priznali kidnapovanje Mohameda Abu Kadeira ispred njegove kuće u Šuafatu, istočnom dijelu Jerusalima, kao i da su ga odveli u šumu i živog ga spalili. Ubistvo su počinili 2. jula.

Dvedesetdevetogodišnji optuženi i dva sedamnaestogodišnjaka su se pojavili pred sudom u Jerusalimu, a određen im je pritvor do petka. Policija je saopštila da su osumnjičeni priznali ubistvo Palestinca iz rasističkih i nacionalističkih motiva, kao i da su to učinili kako bi osvetili ubistva tri mladića, čija su tijela pronađena 30. juna u pritkom grobu u blizini Hebrona.

Osumnjičeni su pokušali da otmu još jednog Arapina noć prije ubistva.

Ubistvo Abu Kadeira je rasplamsalo sukobe u istočnom dijelu Jerusalima, u kojima je povrijeđeno na desetine Palestinaca.

Stanovnici Šuafata su zapalili stanicu jerusalimske željeznice i borili su se sa vojnicima, koji su na njih ispalili gumene metke i suzavac.

Bonus video: