Raketni napad na Izrael: Projektili ispaljeni iz Libana

Napadi iz Libana poklopili su se s izraelskom ofanzivom na pojas Gaze, u kojoj je, kako navode palestinski zvaničnici, poginulo više od 170 ljudi, prenosi Tanjug
0 komentar(a)
Islamski sveštenik, Liban, Foto: Reuters
Islamski sveštenik, Liban, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.07.2014. 08:44h

Rakete iz južnog Libana ispaljene su na Izrael danas što je izazvalo izraelsku artiljerijsku vatru, saopštili su libanski bezbjednosni zvaničnici i izraelska armija.

To je treći raketni napad iz Libana od petka.

Izraelski policijski portparol rekla je da nije bilo izvještaja o šteti i žrtvama od raketne vatre.

Niko za sada nije preuzeo odgovornost.

Napadi iz Libana poklopili su se s izraelskom ofanzivom na pojas Gaze, u kojoj je, kako navode palestinski zvaničnici, poginulo više od 170 ljudi, prenosi Tanjug.

Palestinske organizacije ispalile su stotine raketa na Izrael tokom najnovijeg sukoba.

Izraelski vojni paortprol brigadni general Moti Almoz je povezao rakete iz Libana sa sukobima u Gazi.

"Neki na drugoj strani pokušavaju da zapale granicu. Mi nismo iznenađeni time, spremni smo, znamo da borbe u Gazi mogu da utiču i na druga područja", rekao je Almoz.

Izraelska vojska je saopštila da je nekoliko raketa iz Libana ispaljeno na područje zapadne Galileje i da je jedna pala na otvoreno.

Južni Liban je uporište šiitskog Hezbolaha koji je ratovo s Izraelom više od mjesec dana u ljeto 2006. godine. Ta organizacija rutinski izražava spremnost za novi sukob s Izraelom ali analitičari kažu da sada želi da ga izbjegne jer su njeni borci angažovani u sirijskom građanskom ratu na strani sirijskog predsjednika Bašara al Asada.

Bonus video: