"Mali Džef Z radi grozan posao": Tramp traži otkaz za šefa CNN-a

Američki predsjednik dugo je u sukobu s CNN-om, a to je eskaliralo prošle sedmice nakon što je Leni Dejvis, sadašnji advokat bivšeg Trampovog advokata Majkla Koena, priznao da je toj medijskoj kući dao lažne informacije
76 pregleda 2 komentar(a)
Donald Tramp, Foto: Reuters
Donald Tramp, Foto: Reuters
Ažurirano: 30.08.2018. 16:30h

Američki predsjednik Donald Tramp napao je na Tviteru predsjednika medijske kuće CNN Džefa Cukera, objavivši kako bi on trebao dobiti otkaz, prenosi u četvrtak BBC.

Tramp smatra kako CNN-ova "mržnja" prema njemu čini tu organizaciju "nesposobnom funksionisati".

"Mali Džef Z radi grozan posao, njegov rejting je grozan, a AT&T mu treba dati otkaz kako bi sačuvao svoju vjerodostojnost", napisao je Trump, misleći na na multinacionalnu kompaniju koja upravlja tom mrežom.

Cuker je na bolovanju dugom šest nedjelja jer se oporavlja od operacije srca.

Američki predsjednik dugo je u sukobu s CNN-om, a to je eskaliralo prošle sedmice nakon što je Leni Dejvis, sadašnji advokat bivšeg Trampovog advokata Majkla Koena, priznao da je toj medijskoj kući dao lažne informacije, prenose američki mediji.

CNN je prošli mjesec objavio ekskluzivnu priču kako Koen tvrdi da je njegov bivši šef Tramp unaprijed znao za susret članova njegovog stožera za predsjedničke izbore i ruskog operativca 2016. godine. Njihov izvor za tu vijest, prema njegovim riječima, bio je Dejvis.

Vijest su prenijeli i drugi američki i svjetski mediji poput Vašington Posta i Njujork Posta, no Dejvis je ove sedmice objavio da Koen ipak nije to tvrdio, nakon čega su američki mediji povukli priču.

CNN i dalje stoji uz svoju priču tvrdeći kako ima barem još jedan izvor za nju i jer sumnja da je Dejvis promijenio svoj iskaz zbog straha da će Koen zbog toga snositi pravne posljedice jer je pred Senatom svjedočio da nije imao znanja o sastanku s Rusima u Tramp Taueru, pišu američki mediji.

"Ne mogu dovoljno snažno istaknuti koliko većina medija piše neistina. Istina im nije važna, imaju samo svoju mržnju i agendu. To uključuje lažne knjige koje o meni izlaze cijelo vrijeme i koje su, uvijek na temelju anonimnih izvora, puka fikcija. Neprijatelji naroda!", dodao je Tramp na Tviteru.

Koen je bio dio Trampovog unutrašnjeg kruga više od deset godina. Radio je kao njegov lični advokat u Organizaciji Tramp te je nastavio savjetovati predsjednika nakon izbora.

Njihov se odnos proteklih mjeseci pogoršao, a Koen je sredinom avgusta postigao nagodbu s njujorškim saveznim tužiocima oko financijskih nepravilnosti tokom kampanje, bankovne prevare i neplaćanja poreza.

Koen, koji je svojevremeno rekao da je spreman "primiti metak" za svog moćnog šefa, rekao je sudu da je uoči kampanje i na Trampov zahtjev dao novac dvjema ženama koje su tvrdile da su s budućim predsjednikom bile u ljubavnoj vezi, prenosi Hina.

Bonus video: