Netanjahu: Ko god nam prijeti dovodi sebe u opasnost

Netanjahu je najavio da će "Izraelske odbrambene snage nastaviti da djeluju s potpunom odlučnošću i snagom protiv pokušaja Irana da stacionira svoje snage i unaprijeđene sisteme oružja u Siriji"
6 komentar(a)
Benjamin Netanjahu, Foto: Reuters
Benjamin Netanjahu, Foto: Reuters
Ažurirano: 29.08.2018. 18:08h

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu izjavio je danas da najavljeni sporazum Sirije i Irana neće zaplašiti Izrael.

On je aludirao na vojni sporazum te dvije zemlje, objavljen ove nedjelje, na osnovu koga bi Iran pomogao obnovu Sirije nakon građanskog rata, navode izraelski mediji.

"Ko god nam smrtno prijeti dovodi sebe u sličnu opasnost i u svakom slučaju neće postići ono što se spremio da uradi", rekao je Netanjahu na ceremoniji u Dimoni na jugu Izraela, upozorivši na stalnu pretnju Irana nad Bliskim istokom.

On je najavio da će "Izraelske odbrambene snage nastaviti da djeluju s potpunom odlučnošću i snagom protiv pokušaja Irana da stacionira svoje snage i unaprijeđene sisteme oružja u Siriji".

Izraelski lider je takođe ocijenio da je pritisak Izraela na Teheran doprinijeo da se iranski režim uplaši i da je govor iranskog predsjednika Hasana Rohanija pokazao da izraelska taktika djeluje.

"Vidjeli smo plodove pritiska Izraela u riječima iranskog predsjednika koji je rekao da su mnogi u Iranu izgubili vjeru u iransku budućnost i snagu zbog obnovljenih finansijskih sankcija", kazao je Netanjahu.

Netanjahu je rekao da će Izrael nastaviti da čini šta može da spriječi Iran od daljeg učvršćivanja u Siriji i neće odustati od tog cilja kao što nije odustao od napora da poništi nuklearni sporazum s Iranom koji je označio lošim.

Bonus video: