Pakistan: Bombardovana skrovišta ekstremista

Pakistanska avijacija bombardovala je rano jutros skrovišta ekstremista na nemirnom sjeverozapadu zemlje
0 komentar(a)
karači, pakistan, Foto: Beta/AP
karači, pakistan, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 15.06.2014. 09:26h

Više desetina pobunjenika ubijeno je jutros u vazdušnom napadu pakistanskih snaga na sjeverozapadu Pakistana, saopštili su lokalni zvaničnici.

Prema podacima vojske, 50 ekstremista je ubijeno u napadima na pobunjenička uporišta u Sjevernom Vaziristanu, dok je iz obavještajnih izvora šaopšteno da ih je ubijeno 100.

Mete pakistanskih snaga nalaze se u udaljenim dijelovima Pakistana i teško je potvrditi ove informacije iz nezavisnih izvora. Ne zna se pouzdano ni njihov identitet, a Frans pres navodi da se vjeruje da su u pitanju Uzbeci ili borci iz drugih stranih zemalja.

Pakistanska avijacija bombardovala je rano jutros skrovišta ekstremista na nemirnom sjeverozapadu zemlje, ubivši desetine pobunjenika, javile su agencije.

Iz vazduha su bombardovane pozicije islamista u planinskoj oblasti Dehgan, 25 kilometara zapadno od glavnog grada Severnog Vaziristana, Miranšaha, i uporišta talibana i ekstremista povezanih sa Al-kaidom kod granica sa Avganistanom.

"Napadi su izvedeni na osnovu potvrđenih izvještaja o prisustvu uzbečkih i drugih ekstremista u toj oblasti", rekao je neimenovani zvaničnik bezbjednosnih struktura.

Bombardovanje je izvedeno nedjelju dana pošto je grupa ekstremista napala aerodrom u Karačiju kada je poginulo 38 osoba, među kojima su službenici aerodroma, pripadnici snaga bezbjednosti i deset napadača.

Odgovornost za taj napad preuzela je islamska organizacija talibana "Tehrik-i-Taliban Pakistan" (Talibanski pokret Pakistana), a vlasti, pakistanski talibani i Islamski pokret Uzbekistana tvrde da su Uzbeci učestvovali u napadu na aerodrom u Karačiju, navode agencije.

Bonus video: