Boko Haram oteo 20 žžena

Nigerijci oštro kritikuju vojsku zato što smatraju da ih snage bezbjednosti ne štite, već moraju sami da se brane od napada Boko Harama
2 komentar(a)
Boko Haram, Foto: Reuters
Boko Haram, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.06.2014. 16:52h

Pripadnici ekstremne islamističke oružane organizacije Boko Haram oteli su 20 žena iz nomadskog naselja u sjeveroistočnoj Nigeriji, u blizini mjesta Čibok, gdje su članovi te ektremne grupe 15. aprila oteli više od 300 učenica i djevojaka.

Alhadži Tar, pripadnik lokalnih grupa za samoodbranu, koje su formirane da bi se stanovništvo branilo od napada Boko Harama, ispričao je da su naoružani otmičari u četvrtak poslije podne došli u naselje Garkin Fulani i primorali žene da uđu u njihova vozila pod prijetnjom oružjem.

On je rekao da su se oni odvezli na nepoznatu lokaciju u nigerijskoj državi Borno, navodi AP.

Tar je kazao da je ova grupa odvela i tri mladića koji su pokušali da spriječe otmicu žena.

"Mi smo pokušali da ih uhvatimo kada smo saznali za otmicu oko tri sata kasnije, ali vozila koja imamo nisu mogla da odu daleko. Saznali smo za otmicu prekasno", dodao je on.

Nigerijci oštro kritikuju vojsku zato što smatraju da ih snage bezbjednosti ne štite, već moraju sami da se brane od napada Boko Harama, koji se bori za formiranje islamske države u Nigeriji.

Bonus video: