Karači: Okončana opsada aeorodroma, 24 mrtvih

Odgovornost za napad preuzeli su pakistanski talibani, a nakon kratkog mira tokom noći, od jutros su se u Karačiju ponovo čuli pucnji i detonacije
70 pregleda 0 komentar(a)
karači, pakistan, Foto: Beta/AP
karači, pakistan, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 09.06.2014. 08:58h

Opsada aerodroma u Karačiju završena je jutros nakon višečasovne borbe vojske i policije sa ekstremistima, u sukobima je stradalo najmanje 24 ljudi, javlja BBC.

Odgovornost za napad preuzeli su pakistanski talibani, a nakon kratkog mira tokom noći, od jutros su se u Karačiju ponovo čuli pucnji i detonacije.

Portparol pakistanske vojske general major Asim Bajva proglasio je još sinoć oko 2h kraj šestočasovne operacije, koja je pokrenuta pošto su ekstremisti zauzeli jedan od najprometnijih aerodroma u Pakistanu.

Međutim, oko 6 časova jutros čuli su se novi pucnji, a strani mediji su javili da su se na aerodromu tada nalazila još bar trojica ekstremista.

"Napad je završen, očistili smo područje od ekstremista i predaćemo kontrolu nad aerodromom civilnom vazduhoplovstvu", saopštili su zvaničnici.

Prema nezvaničnim informacijama, među stradilima je deset napadača, a među preostalih 14 žrtava je najviše radnika obezbjeđenja aerodroma. BBC javlja da su napadači očigledno bili spremni na dugotrajnu borbu, jer su sa sobom ponijeli zalihe hrane.

Zvaničnici kažu da avioni nisu oštećeni, a da plamen koji se mogao vidjeti na snimcima, nije od aviona već od zapaljene zgrade i da je vatra sada ugašena.

Teško naoružana i dobro obučena grupa napala je u nedjelju uveče stari terminal međunarodnog aerodroma Džinah u Karačiju.

Napad je izvršen na terminalu koji se koristi za specijalne VIP letove i kargo.

Bonus video: