Kina: U poplavama stradalo 27 osoba

Nacionalna komisija za ublažavanje posljedica katastrofa objavila je da je evakuisano 239.00 ljudi, dok su osnovne životne namirnice hitno potrebne za 116.000 osoba
55 pregleda 0 komentar(a)
Kina,, Foto: Shutterstock
Kina,, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 07.06.2014. 09:08h

Na jugu i sjeveroistoku Kine je proglašena uzbuna nakon što je broj žrtava porastao na 27, dok se dvije osobe vode kao nestale poslije obilnih padavina ove nedjelje.

Deset osoba je izgubilo život u južnoj provinciji Gvižu, a devet u gradu Čongćing u jugozapadnoj Kini. U susjednoj provinciji Sečuan i autonomnom regionu Guangsi Žuang poginule su po tri osobe.

Meteorološka služba je upozorila đake koji polažu prijemne ispite za fakultet da pođu od kuće ranije da bi stigli na vrijeme, pošto se očekuje da će u nekim regionima tokom vikenda pasti i do 80 milimetara kišse, navodi AFP.

Grad, poplave i klizišta uništili su južne oblasti Kine. Meteorološka služba je proširila upozorenja i na sjeverne provincije Lijaoning i đilin, kao i autonomni region Unutrašnja Mongolija.

Nacionalna komisija za ublažavanje posljedica katastrofa objavila je da je evakuisano 239.00 ljudi, dok su osnovne životne namirnice hitno potrebne za 116.000 osoba.

Bonus video: