Tviter sljedeći?

Tajland blokirao Fejsbuk

"Privremeno smo blokirali Fejsbuk, a sutra ćemo sazvati sastanak s predstavnicima drugih društenih medija, kao što su Tviter i Instagram i zatražićemo saradnju od njih"
1 komentar(a)
Facebook, Foto: Shutterstock
Facebook, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 28.05.2014. 12:23h

Ministar informisanja Tajlanda saopštio da je blokirao pristup Fejsbuku i planira da razgovara s predstavnicima drugih društvenih mreža kako bi stišao proteste.

"Privremeno smo blokirali Fejsbuk, a sjutra ćemo sazvati sastanak s predstavnicima drugih društenih medija, kao što su Tviter i Instagram i zatražićemo saradnju od njih", rekao je Suračaj Srisarakam za Rojters.

"Upravo sada je u toku kampanja da se pozivaju ljudi na proteste protiv armije, tako da nam je potrebna saradnja sa društvenim mrežama kako bi nam pomogle da se zaustavi širenje poruka u kojima se kritikuje državni udar", rekao je on.

Pisani mediji, kao i televizijske i radio stanice, već su dobili instrukcije da ne prenose izvještaje u kojima se kritikuje vojni udar izvršen na Tajlandu 22. maja.

U Tajlandu traje politička kriza otkako je sud početkom maja smijenio premijerku Jingluk, sestru Taksina Šinavatre, bivšeg premijera svrgnutog u državnom udaru 2006. godine.

Tajland je od 1932. do danas prošao kroz 19 pokušaja ili izvedenih državnih udara, podsjeća AFP.

Preporučujemo za Vas