Bijela kuća će privremeno vratiti akreditaciju novinaru Džimu Akosti

CNN je tražio da se novinaru vrati akreditacija dok sud i dalje razmatra tužbu o oduzimanju prava Akosti da prati dešavanja u Bijeloj kući
50 pregleda 0 komentar(a)
Džim Akosta, Foto: Reuters
Džim Akosta, Foto: Reuters
Ažurirano: 16.11.2018. 18:25h

Bijela kuća saopštila je večeras da će "privremeno" vratiti akreditaciju novinaru televizijske mreže Si En En (CNN) Džimu Akosti, kojem je oduzeto pravo da prati dešavanja u Bijeloj kući zbog prepirke s predsjednikom Donaldom Trampom.

Savezni sudija u Vašingtonu naložio je ranije danas Trampovoj administraciji da odmah vrati akreditaciju novinaru.

CNN je tražio da se novinaru vrati akreditacija dok sud i dalje razmatra tužbu o oduzimanju prava Akosti da prati dešavanja u Bijeloj kući.

Portparolka Bijele kuće Sara Sanders izjavila da će u skladu sa odlukom suda biti vraćena akreditacija novinaru ali privremeno.

"Takođe ćemo utvrditi pravila i proceduru kako bismo u budućnosti osigurali konferencije za novinare na uredan i uravnoteženi način", rekla je ona.

Administracija je povukla prošle nedjelje propusnicu novinaru CNN-a poslije konferencije za novinare na kojoj je Akosta odbio da preda mikrofon pripavnici Bijele kuće pošto je Tramp rekao da ne želi da čuje više ništa od njega.