Vojska na Tajlandu zabranila izlazak iz zemlje za 155 lica

U Tajlandu traje politička kriza otkako je sud početkom maja smijenio premijerku Jingluk Šinavatru, sestru Taksina Šinavatre
0 komentar(a)
Tajland, Foto: Reuters
Tajland, Foto: Reuters
Ažurirano: 23.05.2014. 08:52h

Tajlandska vojska koja je preuzela kontrolu nad državom, donijela je danas odluku o zabrani izlaska iz zemlje za 155 lica, među kojima se nalaze političari i aktivisti, prenijela je tajladska televizija.

U saopštenju vojske je navedeno da je odluka donijeta "u cilju održavanja mira i rješavanja sukoba", prenio je Rojkters.

Komandant tajlandske armije general Prajut Čan Oča preuzeo je juče kontrolu od vlade ističući da vojska mora da vrati red u zemlji i sprovede reforme, dva dana poslije proglašenja vanrednog stanja.

Vojska je uvela policijski čas u periodu od deset sati uveče do pet sati ujutru, saopštio je zamjenik portparola tajlandske armije Vintai Suvare.

Tajlandska armija je naložila svim televizijskim i radio stanicama u zemlji da obustave redovan program i da emituju samo vojni materijal.

U Tajlandu traje politička kriza otkako je sud početkom maja smijenio premijerku Jingluk Šinavatru, sestru Taksina Šinavatre, bivšeg premijera svrgnutog u državnom udaru 2006.

Premijerka i devet njenih ministara proglašeni su krivim za zloupotrebu položaja.

Bonus video: