Sirija: U napadu na pobunjenika ubijena 21 osoba

Među žrtvama je 11 civila uključujući i jedno dijete, šest članova narodnih komiteta, kao i jedna pripadnica prorežimske milicije, navela je Opservatorija
2 komentar(a)
Sirija sukobi, Foto: Reuters
Sirija sukobi, Foto: Reuters
Ažurirano: 23.05.2014. 08:22h

U napadu sirijskih pobunjenika na skup pristalica predsjednika Bašara al Asada u sirijskom gradu Deri, tokom kampanje za izbore 3. juna, poginula je 21 osoba, javila je jedna nevladina organizacija.

Meta napada bio je podignut šator u kvartu Matar u okviru kampanje podrške za Asada, javila je sirijska Opservatorija za ljudska prava, koja je dodala da je 30 ljudi povrijeđeno u napadu.

Među žrtvama je 11 civila uključujući i jedno dijete, šest članova narodnih komiteta, kao i jedna pripadnica prorežimske milicije, navela je Opservatorija.

Prema navodima Opservatorije jedna islamska brigada je ispalila projektil na šator podignut u tom kvartu u okviru predizborne kampanje.

Ovo je prvi put da je meta napada bio neki izborni skup, i direktor Opservatorije Rami Abdel Rahman smatra da je to "jasan znak da nema bezbjednih zona za organizovanje izbora".

"Pobunjenici su zaprijetili da će napadati prorežimske skupove u mnogim oblastima i jasno je da je ludost sada organizovati izbore, sa onim što se događa u Siriji", rekao je on.

Više zapadnih zemalja i sirijska opozicija u izgnanstvu smatraju da su predstojeći sirijski predsjednički izbori "farsa".

Bonus video: