Eksplozija u zatvoru na Floridi: Dvoje mrtvih,150 povrijeđenih

Oko 600 nepovrijeđenih zatvorenika je evakuisano iz zatvora autobusima i prebačeni su u druge zatvore
0 komentar(a)
zatvorenici, zatvor, Foto: Theaustralian.com.au
zatvorenici, zatvor, Foto: Theaustralian.com.au
Ažurirano: 01.05.2014. 20:23h

U eksploziji u jednom zatvoru u Floridi poginula su dva zatvorenika, a povrijeđeno između sto i 150 ljudi, uglavnom zatvorenika, ali i zatvorskih čuvara i članova osoblja, dok se dio zgrade srušio, saopštili su danas zvaničnici, navodeći da je riječ o "očiglednoj eksploziji gasa".

Eksplozija se dogodila sinoć oko 23 sata po lokalnom vremenu u zatvoru u okrugu Eskambija, a povrijeđeni zatvorenici su prebačeni u obližnje bolnice, izjavila je portparol okruga Ketlin Dou-Kastro, a prenijela agencija AFP.

"Zgrada je nestabilna i djelimično srušena", rekla je ona agenciji Rojters.

U saopštenju objavljenom na sajtu okruga Eskambija se, međutim, ne pominje gas, već se samo navodi da je riječ o "očiglednoj eksploziji" nakon što su ranije objavljeni izvještaji prema kojima se radi o "očiglednoj eksploziji gasa", napominje britanska agencija.

"Imamo izvještaje da su ljudi čuli eksploziju i osjetili miris gasa, a požara nije bilo", rekla je Dou-Kastro, dodavši da je eksplozija možda povezana sa nizom oluja koje su zahvatile SAD u posljednje vrijeme.

Prema njenim riječima, zgrada je bila na udaru poplave kao rezultat jučerašnjih kiša.

Oko 600 nepovrijeđenih zatvorenika je evakuisano iz zatvora autobusima i prebačeni su u druge zatvorske ustanove u okrugu Eskambija, rekla je Dou-Kastro, dodavši da, koliko je poznato, nijedan zatvorenik tom prilikom nije pobjegao.

Bonus video: