Avganistan: Pao helikopter NATO-a, stradalo pet vojnika

Ministarstvo odbrane Velike Britanije potvrdilo je da je helikopter britanski ali nije moglo da potvrdi državljanstvo poginulih
1 komentar(a)
SAD helikopter, Avganistan, Foto: Reuters
SAD helikopter, Avganistan, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.04.2014. 17:21h

Pet pripadnika snaga NATO-a u Avganistanu poginulo na jugu te zemlje kada se srušio njihov helikopter, saopštili zvaničnici NATO-a.

Oni dodaju da je istraga o toj nesreći u toku.

"Pet pripadnika ISAF-a (Međunarodne snage za bezbjednosnu pomoć) poginulo je prilikom pada helikoptera u Avganistanu. ISAF je i dalje u procesu analiziranja okolnosti kako bi se utvrdilo više činjenica", saopštio je NATO, prenio je AFP.

U skladu sa politikom NATO-a, identifikacija žrtava je prepuštena zemljama iz kojih potiču poginuli pripadnici ISAF-a.

Ministarstvo odbrane Velike Britanije potvrdilo je da je helikopter britanski ali nije moglo da potvrdi državljanstvo poginulih.

Međunarodna vojna koalicija u Avganistanu saopštila je da ispituje okolnosti pada helikoptera i da nema izvještaja o neprijateljskoj aktivnosti u toj oblasti.

Portparol talibana je u SMS poruci novinarima rekao da su talibani srušili letjelicu i da je ubijeno 12 stranih vojnika.

Najteža nesreća po broju mrtvih za koalicione snage u Avganistanu dogodila se 17. decembra 2013. kada je u padu helikoptera poginulo šest američkih vojnika.

Bonus video: