Pakistan: Devetomjesečni dječak neće odgovarati za pokušaj ubistva

Dječak se pojavio u sudnici u gradu Lahoreu u subotu, sjedeći u naručju svog djede i pijući mlijeko iz bočice
85 pregleda 0 komentar(a)
Musa Kan, Foto: Vijesti online
Musa Kan, Foto: Vijesti online
Ažurirano: 12.04.2014. 17:35h

Sud u Pakistanu povukao je optužbe za pokušaj ubistva protiv devetomjesečne bebe Muse Kana, u slučaju koji je izazvao negodovanja u cijelom svijetu.

Dječak se pojavio u sudnici u gradu Lahoreu u subotu, sjedeći u naručju svog djede i pijući mlijeko iz bočice, sudeći po televizijskim snimcima, prenosi NBC News.

On je optužen zajedno sa članovima svoje porodice prošle nedjelje nakon što je masa koja je protestovala protiv prekida snabdijevanja i povećanja cijena gasa kamenovala policajce i radnike gasne kompanije koji su pokušali da naplate dugovanja od građana.

Beba je optužena nakon što se inspektor u krivičnoj prijavi žalio da ga je kompletna dječakova porodica premlatila i povrijedila mu glavu.

Bebin djed, Muhamed Jasin i njegova tri sina su optuženi, ali protiv dječaka ipak neće biti podignuta optužnica, poručili su zvaničnici porodici.

"Policija je poručila sudu da je navođenje Musinog imena u slučaju napada na policijske i zvaničnike gasne kompanije ljudska greška i da Musa neće biti optužen", izjavio je advokat Irfan Sadik za Reuters.

BBC je javio da je dječakov djed zapitao novinare koji su pratili suđenje: "On čak ne zna ni držati bočicu s mlijekom. Kako bi mogao kamenovati policiju?"

Bonus video: