Oteti katolički misionari u Kamerunu, papa se moli

"Nije iskučeno da on koji su izvršili otmicu pripadaju islamskoj fundamentalističkoj grupi Boko haram", prenio je Vatikanski radio
2 komentar(a)
Kamerun, misionari, Foto: Beta/AP
Kamerun, misionari, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 05.04.2014. 17:41h

Naoružana grupa na sjeveru Kameruna otela je dva italijanska sveštenika i časnu sestru iz Kanade koji su radili kao misionari, saopštili je italijanska vlada.

Portparol Vatikana Ciri Benedetini rekao je da se papa Franja moli za troje otetih i da je "izrazio nadu da će biti nađeno rešenje".

Italijansko ministarstvo spoljnih poslova potvrdilo je identitete otetih.

Italija je preporučila da se izbjegava ta oblast u Kemerunu koja je na 30 kilometara od granice Nigerija "s obzirom na opasnost od otmica usljed prisustva džihadističkih elemenata iz Nigerije".

"Nije iskučeno da on koji su izvršili otmicu pripadaju islamskoj fundamentalističkoj grupi Boko haram", prenio je Vatikanski radio.

Taj radio je preneo i intervju s jednim sveštenikom koji je rekao da su otmičari zarobili jednu ženu iz Kanade, ali da su ostavili časne seste iz Kameruna.

Organizacija Boko Haram, što u prevodu znaci "Zapadno obrazovanje je grijeh", bori se za uvođenje šerijatskog prava i protivi se modernom obrazovanju i nauci.

Grupa je poznata po napadima na hrišćane, a procjenjuje se da je za više od 10 godina postojanja u njenom nasilju ubijeno više od 10.000 ljudi.

Bonus video: