Tajland: Jingluk Šinavatra odgovarala na optužbe

Šinavatra je kritikovala Komisiju prošle sedmice, jer joj nije dato dovoljno vremena da prikupi dokaze u svoju korist i zbog ubrzavanja istrage
2 komentar(a)
Jingluk Šinavatra, Foto: Reuters
Jingluk Šinavatra, Foto: Reuters
Ažurirano: 31.03.2014. 11:26h

Premijerka Tajlanda Jingluk Šinavatra danas se pred Nacionalnom antikorupcionom komisijom branila od optužbi za zloupotrebu položaja.

Optužbe se odnose na premijerkin nemar u vezi sa kontroverznim programom subvencija za pirinač, koji je doveo do toga da poljoprivredni proizvođači prilikom otkupa dobiju nizu cijenu od tržišne, prenosi AFP.

Ukoliko Nacionalna antikorupciona komisija proslijedi njen slučaj Senatu zbog mogućeg opoziva, Šinavatra bi mogla da bude smijenjena.

Još se ne zna kada bi odluka mogla biti donijeta, ali bi to moglo da potraje sedmicama.

Šinavatra je kritikovala Komisiju prošle sedmice, jer joj nije dato dovoljno vremena da prikupi dokaze u svoju korist i zbog ubrzavanja istrage.

Komisija je , odgovarajući na njene tvrdnje, navela u saopštenju da je zbog postojanja sumnji da je Jingluk zloupotrijebila svoj položaj, ta komisija morala da istraži sumnje da bi došla do istine, kao i da se prema premijerki pravično postupala u skladu s Ustavom.

Bonus video: