Satelit snimio 300 predmeta blizu mjesta pada aviona

Australijske vlasti su saopštile da su pozvale avione i brodove da se vrate u bazu u Pert, na zapadnoj australijskoj obali
68 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 27.03.2014. 12:05h

Tajlandski satelit je uočio oko 300 plutajućih predmeta blizu mjesta gdje istražitelji vjeruju da je malezijski avion pao, javlja AFP.

Na Maldivima je na obali nađen čudan predmet za koji se sumnja da je dio aviona, a koji je preuzela vojska.

Potraga za ostacima aviona na letu MH370 u južnom dijelu Indijskog okeana prekinuta je danas zbog lošeg vremena

Australijske vlasti su saopštile da su pozvale avione i brodove da se vrate u bazu u Pert, na zapadnoj australijskoj obali, a brodovi napuštaju zonu gdje se odvija potraga, objavila je australijska Uprava za pomorsku bezbednost (AMSA).

Let MH370 nestao je 8. marta sa 239 ljudi na njemu dok je letio iz Kuala Lumpura za Peking.

Šest vojnih aviona iz Australije, Kine, Japana i SAD su bili u misiji sa pet civilnih letjelica da pretražuju dvije zone na više hiljada kilometara jugozapadno od Perta. Pet brodova je takođe pozvano da napuste zonu zbog loših vremenskih uslova.

Ovo je druga obustava operacije potrage ove nedjelje zbog vremena. Malezija je juče objavila da su novi satelitski snimci pokazali 122 predmeta na površini od 400 kvadratna kilometara u južnom dijelu Indijskog okeana, unutar oblasti koja je već identifikovana kao moguće mjesto pada aviona.

Pošto se još nije došlo do tih predmeta, od kojih su neki, prema snimcima veliki više metara a neki mnogo manji, ne može se sa sigurnošću reći da li su oni ostaci Boinga 777 kompanije Malejžan erlajns koji je nestao 8. marta.

Galerija

Bonus video: