"Otac bitkoina" tvrdi da nema novca ni za internet

"Odjavio sam svoj internet priključak zbog teške materijalne situacije. Izgledi da dobijem dobro zaposlenje dodatno su urušeni zbog teksta u Njuzviku"
61 pregleda 1 komentar(a)
Dorijan Satoši Nakamoto, Foto: Beta/AP
Dorijan Satoši Nakamoto, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 17.03.2014. 10:08h

Dorijan Satoši Nakamoto, za koga "Njuzvik" tvrdi da je izmislio bitkoin, još jednom je demantovao navode tog lista i saopštio da više nema ni internet.

Nakamotov advokat je javnosti proslijedio saopštenje u kome se navodi da njegov klijent nema nikakve veze sa kriptovalutom i ističe da je Nakamoto u ozbiljnim finansijskim problemima.

"Pišem ovo kako bih skinuo ljagu sa svog imena. Nisam stvorio, izmislio ili na bilo koji način radio na bitkoinu. Bespogovorno negiram sve što piše u izveštaju Njuzvika", piše u saopštenju. Nakamoto dodaje da je deset godina bez posla i da se zbog toga nalazi u izuzetno teškoj finansijskoj situaciji. "Odjavio sam svoj internet priključak zbog teške materijalne situacije. Izgledi da dobijem dobro zaposlenje dodatno su urušeni zbog teksta u Njuzviku", navodi se u saopštenju. Saopštenje je Rojtersu proslijedio Nakamotov advokat Itan Kiršner, koji je kasnije za "Kvarc" potvrdio da sarađuje sa čovjekom koji je označen kao "otac bitkoina".

Bonus video: