Tramp: Mediji šire lažne vijesti, političku propagandu i žele da naude narodu

Na poziv lista Boston gloub, brojne novine širom SAD danas su u uvodnicima osudile i odbacile Trampove napade na "lažne vijesti", ističući važnost slobodnih i jakih medija
106 pregleda 9 komentar(a)
Donald Tramp, Foto: Beta/AP
Donald Tramp, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 16.08.2018. 17:26h

Predsjednik SAD Donald Tramp ponovo je danas kritikovao medije pošto su američki listovi koordinisano osudili njegove napade na novinare koje optužuje da šire "lažne vijesti".

"Ne poštoji ništa što bih više želio za našu zemlju od istinske slobode medija. Činjenica je da su mediji slobodni da pišu i kažu sve što žele, ali većina toga su lažne vijesti, proturanje političke agende ili samo običan pokušaj da se naudi ljudima. Poštenje pobjeđuje", napisao je Tramp na Tviteru.

Tramp medije redovno naziva "narodnim neprijateljem" i "lažnim vijestima", a prije dvije nedjelje je rekao da novinari "namjerno izazivaju velike podjele i nepovjerenje" i da "mogu da izazovu rat".

Na poziv lista Boston gloub, brojne novine širom SAD danas su u uvodnicima osudile i odbacile Trampove napade na "lažne vijesti", ističući važnost slobodnih i jakih medija.

Boston gloub je najavio da će u toj kampanji učestvovati oko 350 listova.

List Portland pres-herald naveo je da su slobodni i nezavisni mediji najbolja odbrana od tiranije, dok su novine De Mojn redžister ocijenile da su "pravi neprijatelji naroda i demokratije oni koji pokušavaju da uguše istinu klevetama i demonizovanjem glasnika", prenosi Asošiejted pres.

Čikago san-tajms naveo je da većina Amerikanaca zna da Tramp govori besmislice.

Bonus video: