Umro Amerikanac sa najvećim testisima na svijetu

"Bio je u bolnici pet i po sedmica. Imao je infekciju koju je, pretpostavlja se, uzrokovao dijabetes. Nakon toga je imao srčani udar"
497 pregleda 9 komentar(a)
Vesli Voren Džunior, Foto: Thesun.co.uk
Vesli Voren Džunior, Foto: Thesun.co.uk
Ažurirano: 15.03.2014. 17:42h

Vesli Voren Džunior, poznat širom svijeta kao čovjek sa najvećim testisima, umro je u petak, u Las Vegasu, u 49. godini, prenosi Huffington Post.

Huffington navodi da nije saopšten uzrok smrti, ali je Veslijev prijatej Džoji Hurtado, za medije u Las Vegasu kazao da je Voren nedavno doživio dva srčana udara.

"Bio je u bolnici pet i po sedmica. Imao je infekciju koju je, pretpostavlja se, uzrokovao dijabetes. Nakon toga je imao srčani udar", kazao je Hurtado. Doktori su Vorenu dijagnosticirali limfedem skrotum, stanje koje je uzrokovalo da limfni čvorovi u skrotumu nabubre od vodene tečnosti. Njegovi testisi su bili toliko veliki da on više nije mogao da obuče pantalone. Godine 2012. se obratio javnosti kako bi sakupio milion dolara za operaciju testisa. Tada je u popularnoj radijskoj emisiji "US Shock Jock" Hauarda Sterna zamolio sve ljude dobre volje da mu pomognu da vrati svoj život u normalu.

Voren je tada rekao da vjeruje da je neprijatan deformitet sa kojim je živio posljedica nagnječenja njegovih intimnih dijelova tokom sna prije tri godine.

"U toku noći me probudio oštar bol. Već jutru, kad sam krenuo da ustanem iz kreveta, primijetio sam da su mi testisi dostigli veličinu lopte", dodao je on.

Hurtado ne vjeruje da je uzrok smrti Veslija Vorena prošlogodišnja operacija njegovih testisa. Kada je operisan u aprilu prošle godine, Voren je bio težak oko 250 kilograma. Nakon operacije, trinaest sati kasnije, bio je lakši čak oko 90 kilograma.

Bonus video: