Sniježne mećave nastavljauju da haraju u SAD: Troje poginulo u Ohaju

Sjeverni dio Nove Engleske i državu Njujorku danas je zahvatila jedna od najsnažnijih mećava, sa sniježnim nanosima višim od 66 centimetara
2 komentar(a)
SAD, nevrijeme, Foto: Reuters
SAD, nevrijeme, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.03.2014. 15:43h

Mećava koja je zahvatila Srednji zapad i sjeveroistok Sjedinjenih Američkih Država zatrpala je sjeverne djelove Nove Engleske visokim sniježnim nanosima i izazvala lančane sudare najmanje 50 vozila u Ohaju, pri čemu su tri osobe poginule, a jedan policajac teško povrijeđen.

Zbog sniježnih uslova duž prometnog autoputa "Ohajo", spasilačke službe su juče s mukom pokušavale da se probiju do mjesta nesreća koje su se dogodile na dionici ka istoku dugoj tri kilometra između Toleda i Klivlenda, prenosi AP.

Istovremeno, niz lančanih sudara na dionici dugoj 16 kilometara zagušio je saobraćaj na trakama ka zapadu.

Saobraćajna patrola Ohaja je potvrdila da je poginulo troje ljudi, ali za sada nema više detalja o tome.

Državna patrola je, takođe, potvrdila da je policajac koji je intervenisao poslije jedne saobraćajne nesreće, Endrju Klauzer (29), priklješten između vozila i prebačen sinoć u bolnicu u Toledu, gdje je u ozbiljnom, ali stabilnom stanju.

Sjeverni dio Nove Engleske i državu Njujorku danas je zahvatila jedna od najsnažnijih mećava, sa sniježnim nanosima višim od 66 centimetara, koliko je izmjereno u nekim oblastima Vermonta.

Desetine hiljada kuća i poslovnih objekata u sjevernom Ilinoisu i Indijani ostalo je bez struje, a na čikaškim aerodromima otkazano je nekoliko stotina letova.

Stanovnici oblasti od Čikaga do Njujorka i Vermonta pitaju se da li će iduće nedjelje zaista početi proljeće, s obzirom na sniježne padavine i pad temperature, zaključuje američka agencija.

Bonus video: