Florida: 79-godišnjakinja ubila troje dok se isparkiravala

Protiv Dorean Landstra (79) iz Palmete još nisu podignute nikakve optužnice
3 komentar(a)
starica, vožnja, Foto: Shutterstock
starica, vožnja, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 05.02.2014. 17:37h

Sedamdesetdevetogodišnja žena je ubila troje ljudi, a četvoro povrijedila, dok je pokušavala da se isparkira ispred crkve ne Floridi.

Policija u Floridi je objavila da do nesreće nije došlo zato što je žena bila pod dejstvom alkohola, već da se utvrđuju drugi uzroci.

Protiv Dorean Landstra (79) iz Palmete još nisu podignute nikakve optužnice.

Incident se desilo u nedjelju ujutru, kada se manja grupa prijatelja okupila na crkvenoj službi. Landstra je isparkiravala svoj ševrolet, i krenula je unazad kako bi oslobodila mjesto za druga kola koja su takođe bila tu parkirana. U tom trenutku, auto je nastavio da ide unazad, i udario je sedam ljudi.

Nije jasno zašto Landstra nije uspjela da se zaustavi. Auto je nastavio da se kreće sve dok nije došao do ivičnjaka, a potom udario i u nekoliko manjih drveća, i na kraju završio u kanalu, djelimično potopljen.

Ni ona ni suvozač, koji je bio u ševroletu, nisu povrijeđeni, prenosi Blic.

Mediicinska tehničarka Mjurijel Vats, koja je došla na lice mjesta kako bi pomogla povrijeđenim, kaže da je zatekla užasnu scenu.

"Prišla sam jednoj ženi koja je ležala potrbuške. Nije imala puls, znala sam da je mrtva", rekla je ona. Dodala je da je pomogla jednom čovjeku koji je imao tragove od guma od "glave do pete".

Bonus video: