Ubijen general policije u Kairu

General Mohamed Said podlegao je povredama od vatrenog oružja u bolnici. Bio je pogođen u glavu i grudni koš
0 komentar(a)
Egipat, Foto: Reuters
Egipat, Foto: Reuters
Ažurirano: 28.01.2014. 10:51h

Policijski general, savjetnik u ministarstvu unutrašnjih poslova, ubijen je danas u Kairu, objavila je bezbjednosna služba.

General Mohamed Said podlegao je povredama od vatrenog oružja u bolnici. Bio je pogođen u glavu i grudni koš. Napadači na motoru pucali su na njega dok je izlazio iz svoje kuće u zapadnom dijelu Kaira, rekli su za agenciju Frans pres zvaničnici bezbjednosnih službi.

General Said je upravljao tehničkom kancelarijom ministarstva unutrašnjih poslova direktno povezanom sa ministrom Mohamedom Ibrahimom, koji je sam izbjegao atentat 5. septembra u Kairu za koji je odgovornost preuzela džihadistička grupa Ansar Beit al Makdes.

Ti pobunjenici, čija je baza na Sinajskom poluostrvu, napadaju snage bezbjednosti od svrgavanja sa vlasti islamističkog predsjednika Muhameda Mursija 3. jula. Oni se svete zbog grubog obračuna vlasti s promursijevim pristalicama koji protestuju zbog njegovog rušenja.

Najmanje 1.400 ljudi je ubijeno u okršajima između policije i demonstranata u posljednjih sedam mjeseci, većinom promursijevih pristalica.

U šest napada na policiju u petak i subotu, uglavnom u Kairu, ubijeno je šest osoba. Za najteže napada odgovornost je preuzela grupa Ansar Beit al-Makdes koja je povezana sa Al Kaidom.

Bonus video: