Eksplozije u Kairu: Broj stradalih porastao na šest

General policije u Kairu kazao je da je eksploziju izazvala bomba ručne izrade
0 komentar(a)
Kairo, Foto: EPA
Kairo, Foto: EPA
Ažurirano: 24.01.2014. 17:35h

U Kairu je danas ođeknula i četvrta eksplozija, pa je bilans poginulih porastao na šest, a izbili su i žestoki sukobi između pristalica svrgnutog predsjednika Mohameda Morsija i egipatskih bezbjednosnih snaga.

Prethodno su se dogodile tri odvojene eksplozije u prijestonici Egipta i u njima je poginulo petoro ljudi. Najnovija, četvrta po redu, eksplozija dogodila se u blizini jednog bioskopa, javio je AFP.

General policije u Kairu kazao je da je eksploziju izazvala bomba ručne izrade.

Do sukoba pristalica Morsija i snaga bezbjednosti došlo je na putu koji vodi ka piramidama u Gizi, gdje se okupilo oko 2.000 islamista, prenio je Rojters. Neki od demonstranata su zapalili gume i bacali Molotovljeve koktele na policijske snage, koji su odgovorili ispalivši suzavac.

Prva eksplozija, ispred sjedišta policije, čula se u mnogim djelovima egipatske prijestonice, saopštili su zvaničnici policije i ministarstva zdravlja. Tom prilikom je uništena zgrada sjedišta policije i obližnji muzej.

Za njom je uslijedila još jedna eksplozija u blizini metro stanice, u kojoj je ranjeno pet policajaca, a treća bomba je aktivirana blizu policijske stanice. Za sada niko nije preuzeo odgovornost za napade, koji su se dogodili dan prije treće godišnjice pobune u kojoj je svrgnut dugogodišnji predsjednik Hosni Mubarak.

Bonus video: