Smrtna kazna za Kineza zbog kidnapovanja i ubistva žena

Li Hao, koji ima 36 godina, osuđen je 2012. godine na smrtnu kaznu na sudu u centralnoj provinciji Henan
0 komentar(a)
injekcija, smrtna kazna, Foto: Inquisitr.com
injekcija, smrtna kazna, Foto: Inquisitr.com
Ažurirano: 21.01.2014. 11:08h

U Kini je danas izvršena smrtna kazna nad Li Haom koji je dvije godine držao šest žena u podrumu svoje kuće kao seksualno roblje, a njih dvije ubio prije nego što je otkriven.

Taj zločin, podsjetila je kineska agencija Sinhua, šokirao je naciju.

Li Hao, koji ima 36 godina, osuđen je 2012. godine na smrtnu kaznu na sudu u centralnoj provinciji Henan, zbog ubistva i silovanja.

Penzionisani vatrogasac Li Hao je radio u lokalnoj kancelariji u Lujangu u provinciji Henan i osuđen je za ubistvo dvije žene čija je tijela zakopao u podrumu, prenijela je agencija Rojters.

On je kidnapovao šest žena koje su radile u noćnim klubovima i karaoke barovima, a zatim ih zatočio u podrumu gdje ih je više puta silovao. Li Hao je svoje žrtve iscrpljivao dajući im obroke samo jednom u dva dana, jer je tako htio da spriječi njihovo bjekstvo.

Kinez je dozvoljavao žrtvama da izlaze iz podruma samo kada je prodavao njihove seksualne usluge drugim muškarcima. Jedna od zatočenih žena uspjela je da pobjegne, a zatim je slučaj prijavila policiji.

Policija je oslobodila tri zatočenice i pronašla dva zakopana tijela, dok je jednu od žena uhapsila zbog sumnje da je pomogla ubistvo jedne od žrtava.

Li Hao ima maloljetnog sina i suprugu koja je tvrdila da nije bila svjesna šta se događa u podrumu sve dok policija nije uhapsila njenog muža.

Bonus video: