Serije bombaških napada u Iraku odnijele preko 50 života

Na meti je bila i pijaca u istočnoj bagdadskoj četvrti Mamil, a eksplozija, takođe, automobila-bombe usmrtila je najmanje tri civila, a osam osoba je povrijeđeno
1 komentar(a)
Irak eksplozija, Foto: Beta/AP
Irak eksplozija, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 15.01.2014. 12:12h

Najmanje 52 osobe su danas poginule, a na desetine je ranjeno u seriji bombaških napada u Bagdadu i u blizini sjevernog grada Bakube.

U najsmrtonosnijem napadu, bomba je raznijela šator u kome su se nalazili ljudi koji su došli na sahranu prije dva dana ubijenog sunitskog pripadnika vladine milicije u selu Šatub, u blizini Bakube. U napadu je ubijeno 18, a ranjeno 16 ljudi, prenosi Rojters.

Neimenovani izvor policije je saopštio da je ispred pijace u bagdadskoj četvrti Šula eksplodirao automobil-bomba, a u napadu je stradalo najmanje pet ljudi, a 12 je ranjeno. Najmanje četiri civila su ubijena, a 14 ranjeno u eksploziji automobila-bomba u centralnoj trgovačkoj četvrti Karada.

Na meti je bila i pijaca u istočnoj bagdadskoj četvrti Mamil, a eksplozija, takođe, automobila-bombe usmrtila je najmanje tri civila, a osam osoba je povrijeđeno.

Irak je od nedavno ponovo suočen sa jačanjem islamskih ekstremista u dva grada u provinciji Anbar, zapadno od Bagdada, u kojima militanti povezani sa Al Kaidom pokušavaju da uspostave kontrolu.

Bonus video: