Obama: U Avganistanu smo sve ispravno radili

On je danas ponovio da se u ovom trenutku protivi novim sankcijama Iranu, rekavši da je sada potrebno dati šansu diplomatiji, da bi se došlo do dugoročnog rešenja.
1 komentar(a)
Ažurirano: 14.01.2014. 08:47h

Američki predsjednik Barak Obama izjavio je danas da je politika njegove administracije prema ratu u Avganistanu bila ispravna, odbacivši tako optužbe bivšeg državnog sekretara za odbranu Roberta Gejtsa koji je doveo u pitanje njegov pristup u tom ratu.

Obama je, nakon susreta sa španskim premijerom Marijanom Rahojem, novinarima rekao da je Gejts njegov "dobar prijatelj", ocijenivši da je odlično radio vodeći Pentagon.

Komentarišući Gejtsovu knjigu u kojoj je on optužio Obamu da nije na pravi način vodio zemlju tokom rata u Avganistanu, otkrivajući detalje o neslaganjima u administraciji, predsjednik SAD je rekao da sa te funkcije mora da vodi računa o svim detaljima kada "šalje ljude u rat".

Gejts u svojoj knjizi tvrdi da Obama nije vjerovao u rat u Avganistanu (foto: Reuters)

On je danas ponovio da se u ovom trenutku protivi novim sankcijama Iranu, rekavši da je sada potrebno dati šansu diplomatiji, da bi se došlo do dugoročnog rješenja.

Obama je istakao da će, u suprotnom, ako Iran ne ispuni dogovoreno, međunarodna zajednica biti u poziciji da nametne nove oštre sankcije.

Galerija

Bonus video: