Šaronovu sahranu obilježile rakete iz pojasa Gaze

Jedan izraelski bezbjednosni izvor rekao je da je Izrael poručio vlastima u Gazi da spriječe svaku raketnu vatru za vrijeme sahrane
1 komentar(a)
Ariel Šaron, sahrana, Foto: Beta/AP
Ariel Šaron, sahrana, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 13.01.2014. 18:27h

Palestinci iz pojasa Gaze ispalili su danas popodne dvije rakete na jug Izraela, ubrzo nakon sahrane bivšeg izraelskog premijera Ariela Šarona na porodičnoj farmi, u tom dijelu zemlje.

Rakete su pale na otvoreno polje i nisu izazvale povrede ni štete. Izrael je pojačao bezbjednost zbog sahrane blizu granice s pojasom Gaze i upozorio Hamas, koji vlada tim područjem, da ne dopusti raketiranje tokom ceremonije kojoj su prisustvovali mnogi strani zvaničnici.

Jedan izraelski bezbjednosni izvor rekao je da je Izrael poručio vlastima u Gazi da spriječe svaku raketnu vatru za vrijeme sahrane.

"Jasno im je rečeno da će danas biti vrlo loš dan za svakog tamo ko testira izraelsko strpljenje", rekao je anonimni izvor.

Bezbjednosne snage rekle su da je Izrael razmjestio protivraktni štit "gvozdena kupola" kraj Šaronovog ranča "Javor", koji su ranije pogađale rakete iz Gaze, navode izraelski mediji.

Dvije rakete ispaljene su i jutros iz pojasa Gaze, ali izgleda nisu pale u Izrael, saopštila je izraelska armija samo nekoliko sati prije Šaronove sahrane.

Bonus video: