Izraelski doktori: Samo čudo može spasiti Šarona

Oni su dodali da se njegovo stanje drastično pogoršalo proteklih par sati i da je od tada Šaronova porodica pored njegovog kreveta
3 komentar(a)
Ariel Šaron, Foto: Beta/AP
Ariel Šaron, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 10.01.2014. 08:58h

Zdravstveno stanje bivšeg izraelskog premijera Arijela Šarona, koji se nalazi u komi od 2006, dodatno se pogoršalo, izjavili su zvaničnici bolnice.

Oni su dodali da se njegovo stanje drastično pogoršalo proteklih par sati i da je od tada Šaronova porodica pored njegovog kreveta. 85.godišnjem Šaronu, koji je postao premijer 2001, otkazalo je nekoliko organa, uključujući i bubrege, prenosi BBC.

Podsjetimo, Šaronovo stanje počelo je naglo da se pogoršava posljednjih dana 2013. godine i od tada se nalazi pod stalnim ljekarskim nadzorom u bolnici Šeba kraj Tel Aviva. Prema izjavama direktora bolnice u kojoj leži Šaron, ljekari su pokušavali na sve načine da spriječe otkazivanje rada organa, a bio je i na dijalizi.

Takođe, dobio je i infekciju krvi, zbog čega mu se i dogodio moždani udar 2006. godine, od kada je u komi. Vijesti o njegovom zdravstvenom stanju danima već pune naslovne strane novina, a većina izraelskih TV stanica ima reportere koji dežuraju u bolnici.

Direktor bolnice Šeba nedavno je izjavio da samo čudo može spasiti Šarona.

Šaron je jedna od legendarnih, ali i kontroveznih izraelskih ličnosti. Kao jedan od najčuvenijih izraelskih generala bio je poznat po smjelim taktikama i povremenom odbijanju da poštuje naredbe, podsjeća Asošiejted pres. Kao političar dobio je nadimak Buldožer.

Bonus video: