Osam mjeseci zatvora jer je u avionu ošamario uplakanog dječaka

Reuters javlja da je Džo Riki Handli (61), koji se izvinio dječakovoj majci, ošamario prošlog februara 19-mjesečnog dječačića u avionu Delta Air Lines iz Mineapolisa za Atlantu
11 komentar(a)
Džo Handli, Foto: Fneu.fr
Džo Handli, Foto: Fneu.fr
Ažurirano: 07.01.2014. 10:13h

Bivši visokopozicionirani službenik kompanije AGC Aerospace&Defense osuđen je na osam mjeseci zatvora jer je tokom leta ošamario uplakanog dječačića i nazvao ga pogrdnim imenom jer je crnac, dok je njegova advokatica incident pripisala alkoholisanom stanju zbog emocionalne boli.

Reuters javlja da je Džo Riki Handli (61), koji se izvinio dječakovoj majci, ošamario prošlog februara 19-mjesečnog dječačića u avionu Delta Air Lines iz Mineapolisa za Atlantu.

"Jako mi je žao. Najgori dan u životu sam učinio još gorim i sebi i drugima", kazao je Handli.

On je bio na putu za Atlantu kako bi svog umirućeg sina skinuo s aparata za održavanje na životu. Advokatica je objasnila da je bio emocionalno slomljen i u pripitom stanju. Tužioci su predlagali šestomjesečni zatvor, ali se sudiju odlučio na strožu kaznu.

"Nemate pravo podići ruku na drugo ljudsko biće", kazao je sudija.

Džesika Bennet, bjelkinja koja je usvojila crnu bebu kazala je na sudu da njegova lična tragedija nije izgovor za nasilje. Ona i njen suprug su prije tri godine na isti način, kao i Handli, izgubili novorođenče.

"Nijesmo, međutim, nasilno reagovali zbog našeg bola", kazala je Benet.

Handli već ima raniju osudu za nasilno ponašanje.

Bonus video: