Peking tvrdi: Kim Džong-Un je bacio tetka psima

Jang Song Taek je imao dobre kontakte sa zvaničnom Kinom, a službeni Peking je izrazio ogorčenje zbog njegovog smaknuća
8 komentar(a)
Ažurirano: 03.01.2014. 10:43h

Procurili su detalji o pogubljenju Džang Song Taeka, tetka vođe Sjeverne Koreje Kim Džong-Un, i nekadašnjeg drugog čovjeka u toj državi.

The Straits Times prenosi kako je Kim Džong-Un tetka pogubio na veoma okrutan i brutalan način zajedno sa njegovim saradnicima.

Sjevernokorejski lider je ranije rekao da njegov tetak spada u "najveći ljudski šljam, čak gori i od psa" i da zbog toga zaslužuje smrt, čime je šokirao svjetsku javnost.

Jang Song Taek je imao dobre kontakte sa zvaničnom Kinom, a službeni Peking je izrazio ogorčenje zbog njegovog smaknuća objavljivanjem detalja o tome kako je Thaek, navodno, skončao.

Prema tom izvještaju objavljenom u Narodnim novinama, glasilu kineske komunističke partije, navodi se kako je za razliku od prethodnih pogubljenja ispaljivanjem hica, Jang Song Taek skončao u kavezu s psima.

Navodno su Taeku skinuli odjeću i bacili ga u kavez zajedno sa još pet najbližih saradnika. Potom je u kavez pušteno 120 krvoločnih pasa koji su prethodno tri dana izgladnjivani i koji su doslovno grizli ubačene ljude u kavez sve dok ih nisu pojeli.

U izvještaju se navodi da je vrhovni vođa Sjeverne Koreje Kim Jong-Un sve to posmatrao zajedno sa još 300 visokih dužnosnika. Sve skupa je trajalo sat vremena.

Stravičan izvještaj, ukoliko je tačan, koji se pojavio u strogo kontroliranim kineskim novinama, pokazuje da službeni Peking više ne mari za odnos sa Džong-Unovim režimom.

Taek je pogubljen prošlog mjeseca zbog, kako je saopšteno, djelovanja protiv vladajuće Radničke partije i nanošenja štete nacionalnim interesima.

Galerija

Bonus video: